Skicka Avier med Swish QR-kod

Författare:

|

Datum:

|

Antalet användare av betaltjänsten Swish ökar dagligen. Idag beräknas cirka 7 miljoner svenskar använda sig av tjänsten. Att använda sig av Swish QR kod förenklar betalningsprocessen för er och era medlemmar och vi på Upright vill självklart ge er möjligheten att välja detta alternativ som betalningssätt.

Er organisation har möjlighet att skapa avier, inbetalningskort och påminnelser med Swish QR-koder. Detta ger era medlemmar möjligheten att snabbt och enkelt betala medlemsavgiften.

Medlemmen behöver bara skanna sin unika kod med hjälp av Swish applikationen och sedan bekräfta med BankID.

 

Minskad administration för kansliet

Eftersom belopp, mottagare och OCR-nummer är förifyllda när QR-koden skannas så minimeras fel i betalningsprocessen.

Betalningen prickas automatisk av i systemet efter att en ekonomiansvarig har läst in OCR-filen.

Att använda sig av Swish vid avisering förenklar både avstämning och hantering av betalningar, men även enkelheten för medlemmar.

Uprights faktureringsmodul genererar printfärdiga avier och påminnelser med Swish QR koder på, dessa är i PDF format.

Systemet skapar en unik Swish QR-kod på varenda avi som skickas kopplad till förnyelsen av den personens medlemskap.

 

Fler korrekta betalningar

Medlemmar som saknar Swish applikationen och försöker skanna QR koden med sin kamera blir direkt länkade till att ladda ned Swish.

Även fast Swish blir allt mer populärt även bland de äldre i samhället så saknar många smartphones och förståelse för hur detta fungerar.

Därför har alla avier den vanliga betalningsinformationen för de som saknar Swish, och dessutom en QR-kod för de som vill betala den så snabbt och enkelt som möjligt med Swish.

De medlemmar som föredrar att få avin i via epost kan scanna sin avi direkt på skärmen. Faktureringsmodulen har använts för att skapa avier åt stora föreningar sedan år 2001.

Snart kommer Uprights system även göra det möjligt att ta betalt för evenemang, kurser, seminarier och gåvor med Swish QR kod.

 

Vill ni veta mer om betalning med Swish QR? Kontakta oss här!