Medlemsportalen med SSO

Författare:

|

Datum:

|

Idag kräver användare smidiga kundresor när de navigerar bland olika webbplatser. Att upprepade gånger behöva logga in på nytt varje gång man byter webbplats är både tidskrävande och irriterande. Med Uprights system kan ni enkelt ansluta externa system och webbplatser med våra API:er. Medlemsportalen har en SSO (Signal Sign On) via BankID som gör att alla användare kan logga in via samma webbplats / medlemsportal genom endast en inloggning. Integrationen gör att det endast krävs en inloggning för att nå system, applikationer, webbplatser och liknande.

Efter att en medlem har loggat in i er portal förblir denna inloggad under hela besöket på er webbplats och kan samtidigt nyttja funktioner från andra webbsidor och partners i samma gränssnitt. Detta förenklar för era medlemmar genom att inte behöva ange sina uppgifter igen om de tar del av en kampanj eller förmån från en samarbetspartners webbplats. För att kunna möjliggöra detta behöver leverantörer av externa webbplatser en enkel token-baserad lösning med Mobilt BankID så att inloggning sköts på en gemensam plats för alla applikationer.

Mobilt bankID inloggning

Med Mobilt bankID inloggning har varje medlem säker och smidig åtkomst till medlemsportalen. Portalen anpassas efter era behov av design och funktioner, exempelvis kan medlemmar själva uppdatera sina adressuppgifter, se sina betalningar, aktiviteter och fakturor. De kan själva förnya medlemskapet med kortbetalning eller swish för sig själva eller för närstående och ladda ned digitala medlemskort om de har betalat medlemsavgiften. Medlemmar kan dessutom hämta autogenererade utbildningsintyg, försäkringsintyg, och andra former av dokument för ökad självservice och betydande tidsbesparingar.

Vi kan även möjliggöra autentisering med hjälp av Mobilt BankID på er webbplats när medlemmar ska registrera sig eller ge olika former av medgivanden. Dessutom har förtroendevalda och ombudsmän inom er organisation möjlighet att använda inloggning med Mobilt BankID i ert medlemssystem vilket innebär säker åtkomst och hantering av medlemmars och verksamhetens kritiska uppgifter.  Vi berättar gärna mer.